Σπαγγέτι με μπέικον, μανιτάρια και βασιλικό 2 ψήφοι

Σπαγγέτι με μπέικον, μανιτάρια και βασιλικό
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)


1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
500 γρ σπαγγέτι
250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
750 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. κρέμα κτυπημένη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 μάτσα βασιλικός
2 ματσάκια τσάιβς
4 κρόκοι αβγού

Εκτέλεση

1. Τηγανίζουμε το μπέικον στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε μέχρι να φύγει το νερό.
2. Χωριστά αναμιγνύουμε τη κτυπημένη κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τα χορταρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι, όπου τα τηγανίζουμε ελαφρά για 10 λεπτά.
3. Παράλληλα βράζουμε το ζυμαρικό βάζοντας στο νερό του το σκόρδο, 2 κουταλιές λάδι και αλάτι και το σουρώνουμε.
4. Σερβίρουμε σε πιάτα, ρίχνουμε τη σάλτσα και από 1 κρόκο αυγού και ανακατεύουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες