Σπαγγέτι με σάλτσα από χτένια, κύμινο, μανιτάρια και ντομάτα 4 ψήφοι

Σπαγγέτι με σάλτσα από χτένια, κύμινο, μανιτάρια και ντομάτα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
1/2 κουταλάκι κύμινο σκόνη
αλατοπίπερο κατά τη γεύση
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γρ. μικρά χτένια στραγγισμένα
χυμός από 1/2 λεμόνι
3 κουταλιές φύλλα φρέσκου κόλιαντρου κομμένα για γαρνίρισμα
250 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με λίγο βούτυρο και λευκό πιπέρι κατά τη γεύση.
2. Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τηγανίζουμε για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε τις τομάτες, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε, με μερικά σκεπασμένη την κατσαρόλα, ώσπου να εξατμιστεί το υγρό. Το βγάζουμε από τη φωτιά.
3. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα χτένια, χωρίς να τα στριμώξουμε, και σοτάρουμε για 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά ή ώσπου να σκουρύνουν ομοιόμορφα.
4. Προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας, τα μανιτάρια και το χυμό λεμονιού και ζεσταίνουμε. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα φύλλα κόλιαντρου.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες