Σπαγγέτι πέστο αλά τζενοβέζε 4 ψήφοι

Σπαγγέτι πέστο αλά τζενοβέζε
 
 

Υλικά (4 μερίδες ως κύριο πιάτο)


70 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κουκουνάρια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 τσιμπιά αλάτι
30 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
30 γρ. τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμμένο
30 γρ. μαλακό βούτυρο
500 γρ. σπαγγέτι, λιγκουίνια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το βασιλικό, το ελαιόλαδο, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μπλέντερ και το κάνουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
2. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα δύο τυριά και ανακατώνουμε καλά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές καυτό νερό, το βούτυρο (αν χρησιμοποιούμε) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι τα συστατικά να αναμιχθούν τελείως.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με το πέστο και το σερβίρουμε σε θερμασμένα πιάτα.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες