Ταλιατέλες Καλιφόρνιας 1 ψήφοι

Ταλιατέλες Καλιφόρνιας
Η μαγειρική της Πολιτείας της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ αποτελεί μίγμα διαφόρων τάσεων,
σε τρόπο όμως που δημιουργείται κάτι καινούργιο και όχι απλά απομιμήσεις άλλων.
Η συνταγή που ακολουθεί είναι μίγμα ιταλικής, κινέζικης, γαλλικής και μεξικάνικης κουζίνας.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)


125 γρ. ταλιατέλες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο
2 πράσινα κρεμμυδάκια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 χούφτα πλατιά φρέσκα φασολάκια κομμένα στη μέση
4 ντομάτες κομμένες στα οκτώ
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο επίπεδο μανιτάρι κομμένο στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες
12 πράσινες ελιές ξεσποριασμένες
χυμός από 1 γλυκολέμονο (λάιμ)
250 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σπόροι μουστάρδας
1 ποτήρι τεκίλα (προαιρετικό)
φύλλα βασιλικού σχισμένα σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι, μετά προσθέτουμε το καρότο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη. Τελικά προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι αυτά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ελιές και τον χυμό λάιμ.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
3. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε την κρέμα σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μπόλικο αλάτι, πιπέρι και τους σπόρους μουστάρδας και ρίχνουμε ανακατεύοντας το μίγμα στο ζυμαρικό.
4. Σερβίρουμε αμέσως απλώνοντας ένα στρώμα ζυμαρικού στο πιάτο και χύνοντας από πάνω τη σάλτσα λαχανικών. Από πάνω ρίχνουμε τον βασιλικό.
5. Αν θέλουμε το πιάτο φλαμπέ, ζεσταίνουμε τεκίλα σε ένα σκεύος, την ανάβουμε και περιχύνουμε το ζυμαρικό. Το τρώμε με παρμεζάνα, αν θέλουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες