Ταλιατέλες με θαλασσινά, λιαστές ντομάτες και ελιές 1 ψήφοι

Ταλιατέλες με θαλασσινά, λιαστές ντομάτες και ελιές
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. ταλιατέλες φρέσκες ή φετουτσίνια
αλατισμένο νερό για το βράσιμο

Σάλτσα
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
2 φλιτζ. παχιά κρέμα
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
180 γρ. μέτριες γαρίδες ωμές, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση κατά μήκος
120 γρ. μεγάλα χτένια κομμένα σε φέτες σταυρωτά
1/2 φλιτζ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1/2 φλιτζ. ελιές μαύρες από λάδι ξεσποριασμένες και κομμένες στη μέση
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοαλεσμένο
αλάτι και πιπέρι λευκό κατά τη γεύση
μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια περίπου για 3 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση. Μειώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε το μίγμα ξεσκέπαστο για 6 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρά παχύρρευστο. Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό.
3. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα χτένια και τις λιαστές ντομάτες στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ελιές και την παρμεζάνα. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο δυνατό και αφήνουμε να πάρει βράση.
4. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και αμέσως ρίχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για λίγο μέχρι το ζυμαρικό να ζεσταθεί πολύ. Βάζουμε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο.
5. Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες