Τζαμπαλάγια 7 ψήφοι

Τζαμπαλάγια
 
 

Υλικά


500-800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1 πακέτο γαλλική κρεμμυδόσουπα διαλυμένη σε 0,75 λίτρα νερό
500 γρ. λουκάνικα καπνιστά κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές γεμάτες τοματοπολτός
500 γρ. στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας χωρίς λίπη κομμένο σε κομμάτια
10-12 κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα σε φέτες
3 μεγάλες πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 μεγάλη κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
0,25 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές μίγμα μπαχαρικών Cajun
σκορδόσκονη κατά τη γεύση
500 γρ. ρύζι μακρύσπορο ή 500 γρ. κριθαράκι

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε καλά τη κρεμμυδόσουπα και τον τοματοπολτό.
2. Βάζουμε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα κατάλληλο ταψί και τα αναμιγνύουμε με το μίγμα της κρεμμυδόσουπας. Ρίχνουμε από πάνω το μίγμα μπαχαρικών Cajun και τη σκορδόσκονη. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο σε θερμοκρασία 180οC μέχρι τα περιεχόμενα να γίνουν κατά ένα μέρος.
3. Στο μεταξύ έχουμε προ-βράσει το ρύζι ή το κριθαράκι και το αναμιγνύουμε με το περιεχόμενο του ταψιού. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
1 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες