Τούρτα σολομού 13 ψήφοι

Από Chef Prosperos
Τούρτα σολομού
 
 

Υλικά (8)

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. μαγιονέζα
χυμός από 1 λεμόνι
1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ κουταλάκι πιπέρι
400 γρ. καπνιστός σολομός σε φέτες
λευκό ψωμί σε φέτες (χωρίς κόρα)
ελιές
κάππαρη ή λεπτοκομμένες ροδέλες λεμονιού (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε 100 γρ. από τον σολομό.
2. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μισή μαγιονέζα και τον χυμό λεμονιού σε μια μεγάλη γαβάθα. Προσθέτουμε τα κομματάκια σολομού και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Στρώνουμε σε μια πιατέλα 4 φέτες ψωμιού, τη μία δίπλα στην άλλη, και απλώνουμε με σπάτουλα το μισό μείγμα σολομού. Τοποθετούμε από επάνω άλλες 4 φέτες ψωμιού και αλείφουμε το υπόλοιπο μείγμα. Τελειώνουμε με μια τρίτη στρώση από 4 φέτες ψωμιού. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε την τούρτα σε μικρά κομμάτια (για να είναι ευκολότερο το σερβίρισμα).
4. Σκεπάζουμε όλη την τούρτα με την άλλη μισή μαγιονέζα και χρησιμοποιούμε τον υπόλοιπο σολομό για να τη στολίσουμε εξωτερικά. Διακοσμούμε την κορυφή της τούρτας με κάππαρη, ελιές ή ροδέλες από λεμόνι.
3 αστέρια από 13 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες