Τσάου μέιν χοιρινό 4 ψήφοι

Τσάου μέιν χοιρινό

 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ. άπαχο χοιρινό χωρίς κόκκαλα, κομμένο σε πολύ λεπτές τετράγωνε φέτες των 2-4 εκ.
2 κουταλάκια σησαμέλαιο
1,5 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές σόγια σως
8 κουταλιές ξηρό σέρι
1,5 κουταλιά κορνφλάουρ
350 γρ. φρέσκα κινέζικα νούντλ αβγών (χυλοπίτες)
3 κουταλιές λάδι
1,5 κρεμμύδι κομμένο στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες
1,5 πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη, κομμένη στα τέσσερα κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες
1/2 κονσέρβα (150 γρ.) βλαστάρια μπαμπού στραγγισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/3 φλιτζάνιού ζωμός κοτόπουλου

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το χοιρινό σε ένας μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, το σκόρδο, τη σόγια σως και 2 κουταλιές σέρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες.
2. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και φυλάμε το υγρό. Βάζουμε το κρέας σε μια πλαστική σακούλα, προσθέτουμε το κορνφλάουρ και κινούμε τη σακούλα, κρατώντας την κλειστή, ώστε το κρέας να καλυφθεί ομοιόμορφα.
3. Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια βάζοντάς τα σε νερό που βράζει για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα βάζουμε στην άκρη.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ ή σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρέας και τηγανίζουμε αναδεύοντας σε αρκετά δυνατή φωτιά, μέχρι τα κομμάτια να ροδίσουν ελαφρά και ομοιόμορφα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρεμμύδι και την πιπεριά και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 5 λεπτά, ώσπου το κρέας να γίνει καλά και τα λαχανικά να μαλακώσουν πολύ ελαφρά. Ρίχνουμε τα βλαστάρια μπαμπού.
5. Αναμιγνύουμε το υπόλοιπο σέρι και το ζωμό στην μαρινάδα που φυλάξαμε και τη χύνουμε πάνω από το μίγμα του κρέατος. Αφήνουμε να πάρει βράση, ενώ αναδεύουμε, μετά προσθέτουμε τα νουντλ στην κατσαρόλα και αναμιγνύουμε καλά μέχρι να ζεσταθούν.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες