Τσέχικο γκούλας (gulas) 11 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Τσέχικο γκούλας (gulas)
‘Ενα από τα αγαπημένα μου ταξίδια ήταν στην Πράγα την πρωτεύουσα της Τσεχίας. Υπεροχή, παραμυθένια πόλη. Ο μεσαίωνας σε όλο του το μεγαλείο και η τσεχική κουζίνα καταπληκτική και πικάντικη εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας τον χειμώνα! Θα δώσω κάποιες συνταγές από Τσεχία. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η παραδοσιακή της Τσεχίας. Παραλλαγή του γκούλας συναντιέται και στην Ουγγαρία που είναι και ζουμερό με μπόλικη σάλτσα.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
3 ξερά κρεμμύδια
αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
μπαχάρι ή 1 κουταλιά από το mix εμπορίου με ποικιλία μπαχαρικών για φαγητό κατσαρόλας
300 γρ. λάδι
1 λίτρο νερό
1 φλιτζάνι του καφέ κρασί λευκό.

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού το ίδιο και τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε το μοσχάρι με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί. Έπειτα προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν στεγνώσει το φαγητό και μείνει με το λάδι του το σερβίρουμε με ρύζι η πουρέ.

Αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε και κρεμά γάλακτος οπότε το σερβίρουμε και με ζυμαρικά. Αλλά το αυθεντικό της Τσεχίας είναι χωρίς κρεμά γάλακτος.
2 αστέρια από 11 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες