Τσιγεροκεφτέδες 4 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
Τσιγεροκεφτέδες
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 συκωταριά αρνίσια
300 γρ. μπόλια (σκέπη) σε κομμάτια
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματάμε τη συκωταριά και την κόβετε σε μικρά κομμάτια. Την αναμειγνύετε με το ρύζι, τον μαϊντανό τον δυόσμο το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετούμε το 1 1/2 κουτ. σούπας γέμιση σε κάθε κομμάτι μπόλιας και την τυλίγουμε όπως τους ντολμάδες. Απλώνουμε σε ένα ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε πάνω τους τζιγιεροσαλμάδες, προσθέτουμε το 1 1/2 φλιτζάνι νερό και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Πρέπει να καλύψουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για να συγκρατηθούν οι υδρατμοί και το ζουμί αλλά και για να μην ξεραθεί το φαγητό.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες