Τσιζ κέικ φούρνου 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Τσιζ κέικ φούρνου
 
 

Υλικά (6-8)

Για την βάση
1 πακέτο πτι-μπέρ
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Για την κρέμα
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. τυρί κρέμα
3/4 φλ ζάχαρη
3 αυγά
1/4 φλ. χυμό λεμονιού
2 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
1 φλ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα αναμειγνύουμε με την μαργαρίνη. Απλώνουμε την βάση σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα που κουμπώνει, με διάμετρο 20εκ. Την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με την ζάχαρη, προσθέτουμε την κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα. Αδειάζουμε την κρέμα στην φόρμα και ψήνουνε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Βγάζουμε το τσίζ-κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πριν το σερβίρουμε απλώνουμε την μαρμελάδα και αν θέλουμε διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες