Φετουτσίνια με καραβίδες και σάλτσα από σκόρδο και βούτυρο 1 ψήφοι

Από Chef Prosperos
Φετουτσίνια με καραβίδες και σάλτσα από σκόρδο και βούτυρο
Αν και χρειάζεται αρκετός χρόνος το συγκεκριμένο πιάτο το αξίζει αυτό!
 
 

Υλικά (8 μερίδες)

750 γρ. φετουτσίνια βρασμένα και στραγγισμένα.

Σάλτσα βουτύρου:
3/4 φλ. Βούτυρο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φλ. ζωμός από στρείδια
1/4 φλ. αλεύρι
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλ. λευκό κρασί
χυμός 1/2 λεμονιού
1 κ.σ. ξηρός βασιλικός
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. ελαφριά κρέμα ή μισή-μισή με γάλα
αλάτι, πιπέρι

Καραβίδες:
1.400 γρ. καραβίδες ξεφλουδισμένες,
2 κ.σ. βούτυρο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμός 1 λεμονιού
1 κ.σ. μαϊντανός κομμένος
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι κοπανισμένο
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
1/4 φλ. ξηρό λευκό κρασί
λίγο ξηρό βερμούτ
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμαρικό:
Βράζουμε και στραγγίζουμε τα φετουτσίνια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στην άκρη, ενώ στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα βουτύρου και τις καραβίδες.

Σάλτσα βουτύρου:
Λιώνουμε το βούτυρο με το σκόρδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσέχουμε να μη μαυρίσει το σκόρδο. Σε ένα ξεχωριστό μπολ αναμιγνύουμε το ζωμό από στρείδια, το αλεύρι και το μαϊντανό ανακατεύοντας, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο βούτυρο με το σκόρδο και ανακατεύουμε, ώσπου να αναμιχθεί καλά και να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, ανακατεύοντας συνεχώς. Βαθμιαία προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε, ώσπου να γίνει παχύρρευστη.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Καραβίδες:
Λιώνουμε βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για λίγο, ώσπου να εξατμισθεί το κρασί. Προσθέτουμε τις καραβίδες και σοτάρουμε ώσπου να σφίξουν και να ροδίσουν ελαφρά. Προσοχή να μην παραγίνουν. Ρίχνουμε τη σάλτσα βουτύρου πάνω στις καραβίδες.
Σερβίρουμε πάνω στα φετουτσίνια.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες