Χοιρινές μπριζόλες Φλωρεντίας 1 ψήφοι

Από Chef Prosperos
Χοιρινές μπριζόλες Φλωρεντίας
Μια καινούργια παραλλαγή σε ένα κλασικό ιταλικό πιάτο. Βασίζεται στο ονομαστό φλορεντινό πιάτο, την Bistecca alla Fiorentina, που είναι μια τυπική T-bone ή Porterhouse, ουσιαστικά ή μοσχαρίσια βερσιόν μιας χοιρινής μπριζόλας με κόκκαλο.
 
 

Υλικά

2 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο, περίπου 3 εκ. πάχος
1/2 φλ. ελαιόλαδο
ξύσμα 2 λεμονιών (φυλάμε τα λεμόνια)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι σε μια μικρή κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρ να αρχίσει να κοχλάζει γύρω από τα κλαράκια της ρίγανης.
2. Βγάζουμε το λάδι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το χύνουμε μέσα σε μια πλαστική σακούλα με φερμουάρ. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστο για 8 ώρες, γυρίζοντάς το που και που για να κατανεμηθεί η μαρινάδα.
3. Μια ώρα πριν το ψήσιμο βγάζουμε το χοιρινό από το ψυγείο για να ζεσταθεί.
4. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190 °C. Ζεσταίνουμε χωριστά το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε από τη μια πλευρά για 2 λεπτά, τις περιστρέφουμε κατά 90° και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά (έτσι φτιάχονται οι σταυρωτές γραμμές της σχάρας πάνω στη μπριζόλα). Γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη. Τις ψήνουμε για 2 λεπτά και τις μεταφέρουμε στο φούρνο, όπου τις ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.
5. Σερβίρουμε με Γκρεμολάτα ή με κομμάτια λεμονιού.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες