Χοιρινό με κονιάκ και ανανά 6 ψήφοι

Χοιρινό με κονιάκ και ανανά
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 κιλό σπάλα χοιρινού
πατάτες
χυμός από δύο πορτοκάλια και ένα λεμόνι
1 κουταλιά μέλι
150 ml χυμός ανανά
2 κουταλιές κονιάκ
μία κουταλιά μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές βούτυρο για τις πατάτες
1 κύβος βοδινού
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και το αλείφουμε με την μουστάρδα και το βούτυρο, αφού πρώτα τα ζεστάνουμε λίγο για να γίνουν λείο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και τις πατάτες.
2. Σε ένα πήλινο σκεύος στρώνουμε τις πατάτες αφού αλείψουμε με λάδι τον πάτο. Βάζουμε το χοιρινό στην μέση. Ρίχνουμε και το σκόρδο.
3. Διαλύουμε το μέλι σε ζεστό νερό μαζί με τον κύβο και το ρίχνουμε από πάνω. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τους χυμούς από τα πορτοκάλια, ανανά και λεμόνι.
4. Αφού ρίξω τα υγρά βάζω το βούτυρο πάνω από τις πατάτες. Τοποθετούμε το φαγητό στον φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου με θερμό αέρα στους 150οC.
4 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες