Χτένια με ντομάτες πικάντικες και φετουτσίνια 1 ψήφοι

Χτένια με ντομάτες πικάντικες και φετουτσίνια
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


750 γρ. χτένια ξεπλυμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. ντομάτες φρέσκες κομμένες
3/4 φλιτζ. κόκκινο κρασί
3 κουταλιές κόκκινο ξύδι
4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένες
1 κουταλιά βασιλικός φρέσκος κομμένος
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
350 γρ. φετουτσίνια
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τις ντομάτες, το κρασί, το ξύδι, το μαϊντανό, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά και μέχρι να κοχλάσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ προσθέτουμε τα χτένια στις ντομάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
4. Προσθέτουμε το ζυμαρικό στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
5. Ρίχνουμε παρμεζάνα σε κάθε πιάτο.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες