Ψάρια (γαύροι ή σαρδέλες) ριγανάτα 10 ψήφοι

Ψάρια (γαύροι ή σαρδέλες) ριγανάτα
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 1/2 κιλό γαύρος ή σαρδέλες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
5 - 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 - 2 λεμόνια
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια από λέπια και εντόσθια , (τους κόβετε τα κεφάλια).
2. Τα βάζετε σε ρηχό ταψί, τους ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το σκόρδο το λεμόνι και ελάχιστο νερό.
3. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή κρύο σε θερμοκρασία δωματίου.
1 αστέρια από 10 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες