Η μυρωδάτη ψαρόσουπα της πεθεράς μου 54 ψήφοι

Από ΠΑΝΤΕΛΙΤΣΑ Φ.
Η μυρωδάτη ψαρόσουπα της πεθεράς μου
Όσοι έχουν φάει από τη ψαρόσουπα της πεθεράς μου τους μένει αξέχαστη. Ακόμα και αυτοί που δεν τρώνε τη ψαρόσουπα ξετρελάθηκαν!
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1-1,5 κιλό ψάρι φιλέτο βακαλάο
3 μεγάλες πατάτες
4 μεγάλα καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλη ντομάτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Κοτσάνια από σέλινο και λίγα από τα φύλλα του
1 φλ. καφέ ρύζι για σούπες (γλασέ)
Αλάτι, πιπέρι
χυμός λεμονιού
σχεδόν 1 ποτήρι ελαιόλαδο

Αν δεν είναι νηστεία μπορείτε να της βάλετε και αυγό για να κάνετε αυγολέμονο.

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα φιλέτα από το ψάρι. Βάζετε τόσο νερό όσο να σκεπαστεί το ψάρι. Προσοχή δεν το βράζουμε πολλά λεπτά (περίπου 10 λεπτά)
Αφαιρούμε το ψάρι και στο ζουμί που βράσαμε το ψάρι βράζουμε τα λαχανικά μας (εκτός το μαϊντανό). Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα λιώνουμε στο μπλέντερ αλλά να έχει και μερικά κομματάκια μέσα (μην το πολτοποιήσετε εντελώς). Βάζετε τα λιωμένα λαχανικά στην κατσαρόλα που έχουν βράζει και βάζετε και τον κομμένο μαϊντανό.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί προσθέτοντας ακόμα 2 φλιτζάνια νερό. Αν θέλετε μπορείτε να την αραιώσετε και άλλο, αλλά εγώ και η πεθερά μου δεν την προτιμάμε πολύ αραιωμένη.
Ρίχνετε μέσα στη σούπα το ψάρι το οποίο το έχετε κόψει σε κομματάκια όχι πολύ μικρά. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε το λάδι μέσα και το χυμό λεμονιού ή το αυγολέμονο.

Καλή σας όρεξη!
1 αστέρια από 54 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες