Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Σπαγγέτι Μάρκο Πόλο 3 ψήφοι

Από ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
Σπαγγέτι Μάρκο Πόλο
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Ας μη λησμονούμε ότι πολλοί πιστεύουν πως τα σπαγγέτι γεννήθηκαν στη Κίνα και μάλιστα ήταν ο μεγάλος εξερευνητής Μάρκο Πόλο που τα έφερε στην Ευρώπη. Η παρούσα μακαρονάδα φαίνεται ότι απλά εμπνεύσθηκε από το υποθετικό αυτό γεγονός, δεν παύει όμως να είναι εξαιρετικά εύγευστη και ελαφριά.

Υλικά (4)

350 γρ. σπαγγέτι
2/3 φλ. κουκουνάρια (ή καρύδια) καβουρδισμένα σε ξηρό τηγάνι για 2-3 λεπτά
1/2 φλ. ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και τεμαχισμένες
1/2 φλ. πιπεριές κόκκινες ψητές από βαζάκι τεμαχισμένες
1/4 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 φλ. βασιλικός κομμένος σε λωρίδες
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φλ. ή λιγότερο τυρί παρμεζάνα φρεσκοαλεσμένο για το σερβίρισμα
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ αναμιγνύουμε τα κουκουνάρια, τις ελιές, τις κόκκινες πιπεριές, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο σε ένα μπολ.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα όπου έβρασε το ζυμαρικό, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 μόλις λεπτό, ίσα-ίσα να αρχίσει το σκόρδο να ευωδιάζει χωρίς να σκουρύνει. Ρίχνουμε το ζυμαρικό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
4. Βάζουμε το ζυμαρικό σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, ρίχνουμε από πάνω το μίγμα των κουκουναριών, της πιπεριά και των μυρωδικών και ανακατεύοντας το αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό.
5. Σερβίρουμε με επί πλέον παρμεζάνα κατά τη γεύση εκάστου.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια