Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Η θάλασσα μας παρέχει άφθονη καθώς και πεντανόστιμη τροφή.
Δοκιμάστε μία από τις 846 συνταγές μας με βάση τα θαλασσινά.

-
Γεμιστά του ναύτη από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΚΕίναι ένα ορεκτικό, που γίνεται, εύκολα, γρήγορα και δεν κοστίζουν τα υλικά του. Επίσης, είναι πιάτο δροσερό και ευπαρουσίαστο.
-
Ψαροκεφτέδες με μπαχαρικά (fish cake) από το μέλος ΤΑΪΛΑΝΔΗ* Μπορείτε να βρείτε τον έτοιμο πολτό του κόκκινου κάρυ σε αγορές με ασιατικά προϊόντα.
-
Σάντουιτς με τόνο από το μέλος XRISTOS
-
Σουπιές γιαχνί από το μέλος AΝΘΗ Ε
-
Τσιπούρες με δεντρολίβανο και βασιλικό από το μέλος XRISTOS
-
Σαλάτα με αντσούγιες από το μέλος LENAKI
-
Σμυρναίικοι μπακαλιαροκεφτέδες από το μέλος ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.Μια εύκολη συνταγή και νόστιμη.
-
Σαλάτα με σπαράγγια πέστροφα και μάραθο από το μέλος LENAKI
-
Μπακαλιάρος με σκορδαλιά από πατάτες από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.Διανύοντας τη μεγάλη Τεσσαρακοστή, και κάνοντας σωστή νηστεία, λαχταρούμε και για λίγο καλό φαγητό. Επιτρέπεται λοιπόν την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που είναι διπλή γιορτή μιας και εκτός από θρησκευτική είναι και εθνική, να φάμε ψάρι. Αλλά παστό. Ακόμα και τότε απαγορεύεται το αίμα. Όμως λόγω ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν αντέχουμε άλλο τη νηστεία, η Εκκλησία μας επέτρεψε την βρώση ιχθύος συνδυάζοντας την με την εορταστική ημέρα. Άλλη μια μέρα μέσα στη μεγάλη σαρακοστή τρώμε ψάρι, την Κυριακή των Βαΐων γιατί μετά αρχίζει η εβδομάδα των παθών και εκεί πρέπει να γίνει αυστηρή νηστεία. Ο μπακαλιάρος συνδυάζεται με σκορδαλιά. Είτε από ψωμί με καρύδια, είτε με ψωμί σκέτο, είτε με πουρέ πατάτας. Συνήθως τον τηγανίζουν αλευρωμένο. Εγώ θα δώσω συνταγή με χυλό (κουρκούτι)και τη σκορδαλιά με πατάτα που είναι πιο ελαφριά.
-
Μπακαλιάρος σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΕίναι η ημερομηνία που κατ’ εξαίρεση και κατά παράδοση η εκκλησία μας επιτρέπει να παρεκκλίνουμε της νηστείας και να φάμε ψάρι! Και τι ψάρι; Μπακαλιάρο, ένα ψάρι νόστιμο αλλά και φθηνό, που μπορούσε να φαγωθεί παντού καθώς διατηρούνταν στην άρμη.
-
Μπακαλιάρος με πατάτες στον φούρνο από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Μπακαλιάρος τηγανητός ο άπαικτος από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Χταποδάκι με πατάτες από το μέλος ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.Εύκολο, νόστιμο για όλες τις εποχές το χταπόδι τρώγεται ευχάριστα από όλους. Σήμερα θα το φάμε με πατάτες.
-
Μπακαλιαρογιαπράκια από το μέλος ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.Μια πολίτική συνταγή νοστιμότατη και ιδιαίτερη.
-
Σολομός γλασαρισμένος από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Σαλάτα με καβούρι από το μέλος ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
-
Τηγανητά ταϊλανδέζικα νουντλς με γαρίδες από το μέλος ΤΑΪΛΑΝΔΗΠρόκειται για το εθνικό πιάτο πάστας της Ταϊλάνδης πολύ διάσημο έξω από τη χώρα. Τα νουντλς chanburi μπορείτε να τα βρείτε σε αγορές και καταστήματα με προϊόντα από την Ασία, αποξηραμένα σε πλαστική συσκευασία. Ζητήστε τα και σαν νουντλς phad thai. Οι δυτικοί συνήθως νοστιμίζουν τα ζυμαρικά με αλάτι, πιπέρι και τυρί παρμεζάνα. Αντίθετα τα πιάτα phad thai έχουν τη σάλτσα ψαριού για αλμυρή γεύση, τη ζάχαρη για γλυκιά, τον χυμό λάιμ για ξινή, την καυτερή πιπεριά για πικάντικη γεύση και τα φιστίκια για μια τραγανή νότα.
-
Γεμιστά κελύφη καβουριού από το μέλος ΤΑΪΛΑΝΔΗ
-
Ανάμεικτα τηγανητά λαχανικά με γαρίδες η κοτόπουλο από το μέλος ΤΑΪΛΑΝΔΗ
-
Σουφλέ σολομού σε κυπελάκια από φύλλα μπανάνας από το μέλος ΤΑΪΛΑΝΔΗΕάν δυσκολευτείτε να βρείτε τον συγκεκριμένο βασιλικό χρησιμοποιήστε τον συνηθισμένο ή ακόμη φρέσκα φύλλα μαρουλιού, σπανακιού ή λάχανου kale . - Όταν αγοράζετε τον πολτό του κάρυ είτε σε κονσέρβα είτε σε πλαστική συσκευασία, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε τον σωστό τύπο. -Τα κυρίως πιάτα της Ταϊλάνδης συνοδεύονται από ρύζι στον ατμό. Οπότε εάν δοκιμάσετε κάποια από αυτά τα πιάτα σκέτα, οι γεύσεις τους μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονες ή πικάντικες.
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |