Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Ξεκίνησαν από την Κίνα, ήρθαν στην Ιταλία και τώρα αρέσουν σε όλους μας! Συνδιάζονται πολύ όμορφα με θαλασσινά.
Απολαύστε ένα από τα 513 πιάτα μας με ζυμαρικά και θαλασσινά.

-
Τζαμπαλάγια με κριθαράκι από το μέλος ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
-
Κοχύλια με σολομό και βινεγκρέτ σαν Φρανσίσκο από το μέλος ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
-
Σπαγγετίνι με γαρίδες Φλωρεντίας από το μέλος ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
-
Νουντλ σετσουάν με κοτόπουλο και γαρίδες από το μέλος ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
-
Φετουτσίνια με αστακό από την παντελλερια από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣΗ Παντελλερία (ιταλ. Italian Isola Di Pantelleria, λατιν. Cossyra) είναι ιταλική νήσος στη Μεσόγειο και βρίσκεται μεταξύ Σικελίας και Τυνησίας, αποτελώντας τμήμα της επαρχίας Trapani της Σικελίας. Με ηφαιστειακή προέλευση, υψώνεται στα 836 μέτρα στον σβησμένο κρατήρα του Μagna Grande και έχει έκταση 83 τ. χλμ. Η τελευταία έκρηξη (υποθαλάσσια δυτικά του νησιού) έλαβε χώρα το 1891, όμως οι θερμές μεταλλικές πηγές και οι φουμαρόλες βεβαιώνουν ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα συνεχίζεται. Το νησί είναι εύφορο αλλά δεν διαθέτει γλυκό νερό.
-
Σπαγγέτι του πειρατή από το μέλος ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣΜια καλή συνταγή από τα Τρόπαια (Tropea) της Καλαβρίας.
-
Βίδες με καραβίδα Μόνικα (crawfish monica) Ν. Ορλεάνης από το μέλος ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣΠολύ διαδεδομένο πιάτο της Ν. Ορλεάνης, που σερβίρεται και στο διάσημο “New Orlean’s Jazz & Heritage Festival”. Αν και η παραδοσιακή συνταγή προβλέπει αστακό, μπορεί να μαγειρευτεί εξ ίσου καλά με καραβίδες ή γαρίδες.
-
Σπαγγέτι αλά νορτσινα από το μέλος ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
-
Μεξικανικά ριγκατόνι με γαρίδες πικάντικες από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣ
-
Σπαγγέτι με σουπιές Καλαβρίας από το μέλος ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
-
Βερμιτσέλι αλά καμπολαταρο από το μέλος ΑΝΤΩΝΙΟΣΜια εύκολη και νόστιμη σάλτσα ψαριού με τόνο και αντσούγες για βερμιτσέλι.
-
Πένες Λουϊζιάνας με γαρίδες κρεολής από το μέλος ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣΝτομάτες και γαρίδες μαγειρεμένες με σκόρδο και κρεμμύδι είναι η παράδοση στις Πολιτείες των ΗΠΑ γύρω από τον Κόλπο του Μεξικού (και όχι μόνο, φυσικά.) Η συνταγή αυτή δίνει είτε κύριο, είτε παράπλευρο πιάτο. Το κάνουμε όσο καυτερό θέλουμε, προσθέτοντας περισσότερη σκόνη τσίλι και καυτερή σος. Η σάλτσα σερβίρεται πάνω είτε σε καυτό ζυμαρικό ή σε ρύζι.
-
Ταλιατέλες με γαρίδες βινταλού από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣΠρόκειται για μετατροπή ενός από τα πιο καυτερά ινδικά πιάτα (η παρούσα παραλλαγή δεν είναι και τόσο, εκτός αν αυξήσουμε υπέρμετρα τα τσίλι), προερχόμενο από την περιοχή της Βεγγάλης (Bagladesh) και είναι συνδυασμός ινδικής και πορτογαλικής κουζίνας. Στο πρωτότυπο πιάτο χρησιμοποιείται ψαχνό από κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι ή αρνάκι χωρίς λίπος ή πέτσα, κομμένο σε μικρά κομμάτια και ρύζι αντί για ζυμαρικό.
-
Γιαπωνέζικα σπαγετίνι με γαρίδες από το μέλος ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
-
Γκαμπο με κριθαράκι από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣ
-
Σπαγγέτι Αδριατικής (spaghetti dell' adriatico) από το μέλος ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
-
Σπαγγέτι με γαρίδες και σάλτσα καρμπονάρα (spaghetti con gamberi e uova) από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣ
-
Σπαγγέτι με αχιβάδες αλά βιαρετζινα από το μέλος ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣΗ παραλλαγή του Viareggio για τα σπαγγέτι με αχιβάδες (Spaghetti con le Vongole), ένα κλασικό, και δημοφιλές, ιταλικό πιάτο με αναρίθμητες παραλλαγές. Χρειάζονται ζωντανές αχιβάδες, μικρού ως μέτριου μεγέθους.
-
Πένες viareggio από το μέλος ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣTo Βιαρέτζο, που σημαίνει «δρόμος των βασιλέων», είναι μια πόλη της Βόρειας Τοσκάνης πάνω στην ακτή του Τυρρηνικού Πελάγους. Είναι γνωστό θέρετρο με πιο γνωστή εκδήλωσή του το περίφημο καρναβάλι του, που χρονολογείται από 1873.
-
Κριθαράκι αθηναϊκό από το μέλος ΑΝΤΩΝΙΟΣΤο κριθαράκι αποτελεί μια νοστιμότατη βάση για ένα αυθεντικά ελληνικό συνδυασμό γαρίδας, ντομάτας και φέτας. Σερβίρεται και ωε παράπλευρο πιάτο, αν παραλείψουμε τις γαρίδες και στραγγίξουμε τις ντομάτες πριν τις χρησιμοποιήσουμε.
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |