Αρνάκι με καπνιστό σολομό και μαυροδάφνη 1 ψήφοι

Από ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
Αρνάκι με καπνιστό σολομό και μαυροδάφνη
 
 

Υλικά (4-6)

500 γρ. αρνάκι ψαχνό χωρίς λίπος κομμένο σε μπουκιές
200 γρ. σολομός καπνιστός σε φέτες κομμένος μικρά τετράγωνα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι λευκό κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 κουταλάκι πιπέρι ή κατά τη γεύση
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. ζωμός λαχανικών (1 κύβος ζωμού διαλυμένος σε 1 φλιτζ. βραστό νερό)
3/4 φλιτζ. μαυροδάφνη
2 κουταλάκια βασιλικός ξηρός ή 1 κουταλιά φρέσκος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μαζί με το πιπέρι, μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας που και που. Αφαιρούμε το κρεμμύδι με μια τρύπια κουτάλα και το φυλάμε σε ένα μπολ.
2. Στο ίδιο σκεύος και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε καλά το αρνάκι και προσθέτουμε ανακατεύοντας 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό, το κρεμμύδι, τον ζωμό λαχανικών, το κρασί, τα μανιτάρια, τον βασιλικό και το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον σολομό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει το αρνάκι. Ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό.
3. Σερβίρουμε με κουταλιές πάνω σε ζεσταμένα πιάτα, Πηγαίνει με λαχανικά, βραστά ή στον ατμό, πατάτες, ρύζι ή ζυμαρικό.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες