Βίδες με μάραθο, μανιτάρια και ιταλικό μίγμα μυρωδικών 3 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Βίδες με μάραθο, μανιτάρια και ιταλικό μίγμα μυρωδικών
(*) ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΙΓΜΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ: Ίσα μέρη από ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι, θρούμπι, βασιλικό, δεντρολίβανο και φασκόμηλο. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες λαχανικών ή ανάμικτες. Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες.
 
 

Υλικά (4-6)

500 γρ. ζυμαρικό λιγκουίνια ή παπαρδέλες
½ φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (1/2 φλιτζ. βραστό νερό με διαλυμένο 1 κύβο ή ζελέ ζωμού)
1 κουταλιά κορνφλάουρ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μέτριος βολβός μάραθου (φινόκιο) ξεφλουδισμένος και κομμένος σε λεπτές φέτες
1/2 κουταλάκι πιπέρι λευκό
2 κουταλιές ξηρό σέρι ή μαρτίνι ή ξηρό λευκό κρασί
250 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα ή σε λεπτές φέτες
2 κουταλάκια ιταλικό μίγμα μυρωδικών(*)
μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
τα φύλλα μάραθου από το φινόκιο ψιλικομμένα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ διαλύουμε το κορνφλάουρ στο ζωμό.
3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πιπέρι και το μάραθο για 4-5 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το σέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους, για 6-8 λεπτά περίπου.
4. Ρίχνουμε το ιταλικό μίγμα μυρωδικών και το μίγμα ζωμού και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτό ή μέχρι να σχηματιστεί παχύρευστη σάλτσα.
5. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα και με το μαϊντανό και τα φύλλα μάραθου και σερβίρουμε.



3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες