Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Βίδες με μάραθο, μανιτάρια και ιταλικό μίγμα μυρωδικών 3 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Βίδες με μάραθο, μανιτάρια και ιταλικό μίγμα μυρωδικών
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
(*) ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΙΓΜΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ: Ίσα μέρη από ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι, θρούμπι, βασιλικό, δεντρολίβανο και φασκόμηλο. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες λαχανικών ή ανάμικτες. Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες.

Υλικά (4-6)

500 γρ. ζυμαρικό λιγκουίνια ή παπαρδέλες
½ φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (1/2 φλιτζ. βραστό νερό με διαλυμένο 1 κύβο ή ζελέ ζωμού)
1 κουταλιά κορνφλάουρ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μέτριος βολβός μάραθου (φινόκιο) ξεφλουδισμένος και κομμένος σε λεπτές φέτες
1/2 κουταλάκι πιπέρι λευκό
2 κουταλιές ξηρό σέρι ή μαρτίνι ή ξηρό λευκό κρασί
250 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα ή σε λεπτές φέτες
2 κουταλάκια ιταλικό μίγμα μυρωδικών(*)
μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
τα φύλλα μάραθου από το φινόκιο ψιλικομμένα
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ διαλύουμε το κορνφλάουρ στο ζωμό.
3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πιπέρι και το μάραθο για 4-5 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το σέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους, για 6-8 λεπτά περίπου.
4. Ρίχνουμε το ιταλικό μίγμα μυρωδικών και το μίγμα ζωμού και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτό ή μέχρι να σχηματιστεί παχύρευστη σάλτσα.
5. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα και με το μαϊντανό και τα φύλλα μάραθου και σερβίρουμε.



3 αστέρια από 3 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια