Φετουτσίνια με σολομό 2 ψήφοι

Φετουτσίνια με σολομό
 
 

Υλικά (4 μερίδες ως πρώτο πιάτο ή 2 ως κύριο)


250 γρ. σολομός από κονσέρβα ή φιλέτο από φρέσκο βρασμένο ή ψημένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. αλεύρι
2,5 φλιτζ. άπαχο γάλα
2 κουταλιές σέρι
2 κουταλιές φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
3/4 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
3/4 κουταλάκι άνηθο
πιπέρι μαύρο κατά την όρεξη
250 γρ. φετουτσίνια
1 κουταλιά μαϊντανός κομμένος

Εκτέλεση

1. Στραγγίζουμε και κομματιάζουμε το σολομό και τον βάζουμε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι. Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το γάλα και το σέρι. Βράζουμε ανακατεύοντας συχνά για 5 περίπου λεπτά.
3. Ρίχνουμε το σολομό και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα φετουτσίνια και το μαϊντανό. Βράζουμε για 2-3 ακόμη λεπτά, ώσπου να ζεσταθεί καλά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
5. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Βάζουμε από πάνω μαϊντανό και σερβίρουμε.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες