Φιλέτα στρουθοκαμήλου φλαμπέ 1 ψήφοι

Φιλέτα στρουθοκαμήλου φλαμπέ
 
 

Υλικά (2 μερίδες)


2 φιλέτα στρουθοκαμήλου των 120 γρ το καθένα
αλάτι και πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κουταλιές βούτυρο
1/2 φλιτζάνι μπράντι
1/2 φλιτζάνι ζωμός στρoυθοκαμήλου (ή μοσχαριού)
1,5 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

1. Κοπανάμε τα φιλέτα με μια ξυλόσφυρα. Βάζουμε αλατοπίπρο και σκόρδο κι από τις δυο πλευρές.
2. Λιώνουμε βούτυρο σε μια βαριά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρέας. Σοτάρουμε τα φιλέτα κι από τις δυο πλευρές από 2 λεπτά την κάθε μια. Προσθέτουμε μπράντι και ανάβουμε. Βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο και το διατηρούμε ζεστό.
3. Βάζουμε τα μανιτάρια στη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ζωμό και μειώνουμε στο μισό. Χύνουμε τη σάλτσα πάνω στα φιλέτα και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες