Φριτάτα από σπαγγέτι 2 ψήφοι

Από ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Φριτάτα από σπαγγέτι
Ο συνδυασμός φριτάτας και σπαγγέτι είναι πραγματικά πολύ ωραίος, ιδίως για το καλοκαίρι και για πικ νικ.
 
 

Υλικά (4)

300 γρ. σπαγγέτι
300 γρ. ντομάτες τεμαχισμένες (από κονσέρβα είναι ΟΚ)
220 γρ. μοτσαρέλα
4 αυγά
5-6 φύλλα βασιλικού
4 κλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
100 γρ. πικάντικο ιταλικό λουκάνικο
1/2 φλιτζ. ανάμικτα φρεσκοτριμμένα τυριά παρμεζάνα και πεκορίνο ρομάνο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό και το ξαναστραγγίζουμε.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις ροδίσει, προσθέτουμε τις ντομάτες. Βάζουμε αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το βασιλικό.
3. Στο μεταξύ επίσης, κόβουμε φέτες τη μοτσαρέλα και τη στραγγίζουμε καλά. Αφαιρούμε το κάλυμμα από το λουκάνικο.
4. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ρίχνουμε στο μαϊντανό και σε μισό από το μίγμα τυριών. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Αναμιγνύουμε το μίγμα τυριών με το ζυμαρικό.
5. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα, απλώνουμε το μισό μίγμα ζυμαρικού και μετά απλώνουμε τις ντομάτες, το τυρί και το λουκάνικο πάνω στο ζυμαρικό. Σκεπάζουμε το μίγμα ντομάτας με το υπόλοιπο ζυμαρικό. Βάζουμε στην κατσαρόλα ένα επίπεδο σκέπασμα και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι να σχηματισθεί μια κρούστα στον πάτο της φριτάτας.
6. Για να αναποδογυρίσουμε την φριτάτα, πιάνουμε σφιχτά το χερούλι της κατσαρόλας με το ένα χέρι και κρατάμε σφιχτά το σκέπασμα με το άλλο, χρησιμοποιώντας μια λαβή για να μην κάψουμε το χέρι μας. Η φριτάτα βγαίνει τότε από την κατσαρόλα και κάθεται πάνω στο επίπεδο σκέπασμα με την ωμή πλευρά της. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα και γλιστράμε μέσα τη φριτάτα και τη ξαναβάζουμε στη φωτιά ώστε να ψηθεί κι από την άλλη.
7. Σερβίρουμε τη φριτάτα, ζεστή ή κρύα, με μια πράσινη σαλάτα και λευκό κρασί.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες