Φριτάτα από κολοκύθια και προσούτο 6 ψήφοι

Από Chef Prosperos
Φριτάτα από κολοκύθια και προσούτο
Οι φριτάτες είναι είδος ιταλικής ομελέτας με πρόσθετα συστατικά όπως κρέατα, τυριά και λαχανικά. Χρησιμοποιούνται ως ορεκτικό και είναι την επομένη το ίδιο νόστιμες για το πρωινό. Οι ποικιλίες χρωμάτων και γεύσεων είναι ατέλειωτες.
 
 

Υλικά (2 μερίδες)

1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και τεμαχισμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
70 γρ. προσούτο κομμένος σε κομμάτια
2 μικρές πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
4 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. γάλα
100 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 8 x 12cm, περίπου 4 εκ. βάθος.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Απλώνουμε τα λαχανικά στον πάτο του ταψιού. Σκορπίζουμε από πάνω το προσούτο.
Σε ένα μπολ κτυπάμε μαζί τα αυγά, το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την παρμεζάνα και μετά χύνουμε το μίγμα πάνω στα λαχανικά, τραντάζοντας το σκεύος, ώστε το μίγμα των αυγών να απλωθεί ομοιόμορφα πάνω στον πάτο. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, το αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά το κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες