Φρούτα γλασέ (φρουί γλασέ) 49 ψήφοι

Φρούτα γλασέ (φρουί γλασέ)
Αν θέλετε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο και σας αρέσουν τα φρούτα γλασέ αυτή η συνταγή είναι για εσάς.
 
 

Υλικά (1 βαζάκι)

300 γρ. φρούτα της αρεσκείας σας (κεράσια, δαμάσκηνα, ροδάκινα, βερίκοκα, αχλάδια, ανανάς, μήλα, πορτοκάλια, λεμόνια), επιλέξτε τα καλύτερα από αυτά και θα πρέπει να τα μεταχειριστείτε με πολύ προσοχή λόγω του χρόνου που θα αφιερώσετε
4 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι σιρόπι καλαμποκιού ή γλυκόζης

Εκτέλεση

Προετοιμάστε τα φρούτα: ξεφλουδίστε τα, αφαιρέστε τυχόν κουκούτσια και κόφτε τα σε δαχτυλίδια ή κύβους. Τα εσπεριδοειδή απλά τεμαχίστε τα σε λεπτές φέτες (δεν υπάρχει ανάγκη να ξεφλουδιστούν).

Τοποθετήστε τα φρούτα στο κατώτατο σημείο μιας κατσαρόλας, καλύψτε τα με νερό και σιγοβράστε τα. Μετά βάλτε τα φρούτα σε ένα ρηχό πιάτο. Χύστε όλο το νερό από την κατσαρόλα εκτός από 1 φλυτζάνι και προσθέστε 1/2 φλυτζάνι ζάχαρης και το σιρόπι καλαμποκιού. Το θερμαίνετε και το ανακατεύετε για να διαλύσετε τη ζάχαρη, φέρτε το σε σημείο βρασμού και περιχύστε με αυτό τα φρούτα ώστε να καλυφθούν. Αφήστε τα μια νύχτα έτσι με ένα κάλυμμα από πάνω τους για να μην πάνε ζωύφια.

Την επόμενη ημέρα χύστε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, προσθέτει ένα ακόμα μισό φλυτζάνι ζάχαρης, θερμάνετέ την για να διαλυθεί και φέρτε το σε σημείο βρασμού πάλι το σιρόπι. Ύστερα περιχύστε το πάλι στα φρούτα ώστε να καλυφθούν και αφήστε τα έτσι άλλη μια νύχτα. Αυτή η διαδικασία για να γίνει θέλει συνολικά 5 μισά φλιτζάνια ζάχαρης και 5 νύχτες αναμονής. Την επόμενη ημέρα, χύστε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, προσθέστε άλλο ένα μισό φλυτζάνι ζάχαρης, και βράστε το σιρόπι, κατόπιν μειώστε τη θερμότητα, προσθέστε τα φρούτα και μαγειρέψτε τα ήπια για τρία λεπτά. Περιχύστε τα φρούτα με το σιρόπι και αφήστε τα για να «τραβήξουν» το σιρόπι για δύο ημέρες. Επαναλάβετε ακόμα μια φορά την παραπάνω διαδικασία με. Σε αυτό το σημείο, το σιρόπι πρέπει να μοιάσει με πολύ υγρό μέλι. Αφήστε τα φρούτα τώρα πάλι να τραβήξουν το «σιρόπι» αλλά αυτή τη βδομάδα για 10 με 20 ημέρες.

Στο τέλος της περιόδου αυτής αφαιρέστε τα φρούτα από το σιρόπι και βάλτε τα για λίγο σε έναν φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μόνο και μόνο για να ξεραθούν ελάχιστα εξωτερικά ώσπου η επιφάνεια τους να μην είναι πια κολλώδης.

Τώρα εάν δεν έχετε ακολουθήσει ακριβώς τα παραπάνω βήματα μπορείτε να βυθίσετε κάθε κομμάτι των φρούτων στιγμιαία σε βραστό νερό και να τα κυλήσετε σε ζάχαρη για να ντύσετε την επιφάνεια τους. Μετά τοποθετήστε τα φρούτα γλασέ σε ένα αεροστεγές βάζο και τοποθετήστε τα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
3 αστέρια από 49 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες