Κάστανα γλυκό 7 ψήφοι

Κάστανα γλυκό
 
 

Υλικά

1 κιλό κάστανα
1 κιλό ζάχαρη
λίγο αλάτι
λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Διαλέγετε μεγάλα γερά κάστανα και τα καθαρίζετε από την εξωτερική τους φλούδα. Τα βάζετε να βράσουν σε μπόλικο κρύο νερό, στο οποίο ρίχνετε και ελάχιστο αλάτι. Προσέχετε να μη παραβράσουν, τα βγάζετε και τους αφαιρείτε και την εσωτερική τους φλούδα. Βάζετε 1 κιλό κάστανα, 1 κιλό ζάχαρη και 5 φλιτζάνια νερό να βράσουν και να γίνουν ένα σιρόπι κανονικό. Το αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε μέσα τα κάστανα. Τα αφήνετε μια νύχτα και την άλλη μέρα τα βάζετε στη φωτιά να βράσουν επί 5 λεπτά. Τραβάτε από τη φωτιά και τα αφήνετε να σταθούν 4-5 ώρες. Τα ξαναβράζετε επί 3-5 λεπτά και πάλι τα αφήνετε 4-5 ώρες. Επειδή στο μεταξύ το σιρόπι θα έχει πήξει, ρίχνετε 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού, αφού βγάλετε πρώτα με προσοχή τα κάστανα. Βάζετε το σιρόπι να δέσει πολύ καλά και ρίχνετε μέσα τα κάστανα. Από εδώ και εμπρός φτιάχνουμε τα κάστανα γλασέ: Αφήνετε τα κάστανα μέσα στο σιρόπι για μερικές ώρες και κατόπιν τα βγάζετε με 2 πιρούνια ένα-ένα (χωρίς να τα τρυπάτε), τα στραγγίζετε καλά και τα αραδιάζετε σε...
3 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες