Το γαλακτομπούρεκο της Αλκυόνης 2 ψήφοι

Από ΑΛΚΥ Π
Το γαλακτομπούρεκο της Αλκυόνης
Είναι μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη. Τα παιδιά ξετρελαίνονται! Δοκιμάστε την! Αξίζει πολλά!!! Μου την έδωσε μια συμφοιτήτριά μου στην Αμερική και από τότε την φτιάχνω διαρκώς και όσοι δοκιμάζουν θέλουν τη συνταγή εκείνη τη στιγμή!!!!
 
 

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για τη κρέμα
2 γιαούρτια στραγγιστά
6 αυγά
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1 κούπα λάδι αραβοσιτέλαιο
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
λίγη κανέλλα

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε στο μίξερ το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, το μπέικιν και την βανίλια, ώστε να γίνουν μια κρέμα. Στρώνουμε τα φύλλα σαν ακορντεόν το ένα διπλά στο άλλο. Τα λαδώνουμε ένα ένα. Ρίχνουμε από πάνω τη κρέμα και το ψήνουμε στους 180 °C για μια ώρα. Φτιάχνουμε το σιρόπι. (Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη κανέλα) Το περιχύνουμε όταν βγει από τον φούρνο.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες