Γαρίδες σοταρισμένες με καυτερή σος 3 ψήφοι

Γαρίδες σοταρισμένες με καυτερή σος
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

500 γρ. ωμές γαρίδες καθαρισμένες και στεγνωμένες
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι συν 1/2 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά κορνφλάουρ
1 φρέσκο κρεμμυδάκι τεμαχισμένο
1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κουταλιά καυτερή σος φασολιών (Toban Djan)*
2 κουταλιές κέτσαπ
2 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά κινέζικο ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
3 κουταλιές φυτικό λάδι ή φυστικέλαιο για ψιλοτηγάνισμα
λίγες σταγόνες (όχι πάνω από 1κουταλάκι ) σησαμέλαιο ασιατικό

* H καυτερή σος φασολιών (Toban Djan) είναι μια πάστα από ζύμωση καυτερών τσίλι και κουκιών ή φασολιών φάβας. Στα ασιατικά παντοπωλεία βρίσκεται και του τύπου Lee Kum Kee ως Chili Bean Sauce.

Εκτέλεση

1. Μαρινάρουμε τις γαρίδες σε μίγμα από 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και 1 κουταλιά κορνφλάουρ, που μπαίνει τελευταίο και τις βάζουμε στην άκρη.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε την καυτερή σος και το κέτσαπ. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε μαζί τον ζωμό κοτόπουλου, το ρυζόκρασο και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι ζάχαρη.
3. Ζεσταίνουμε το γουόκ και προσθέτουμε 2 κουταλάκια λάδι. Μόλις το λάδι κάψει, προσθέτουμε τις γαρίδες και ψιλοτηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν σφιχτές και να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το γουόκ και το καθαρίζουμε.
4. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι στο γουόκ. Μόλις το λάδι κάψει, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το τζίντζερ. Προσθέτουμε την καυτερή σος φασολιών και το κέτσαπ. Ανακατεύουμε γρήγορα, μετά κάνουμε ένα γρήγορο ξαναανακάτεμα στο μίγμα ζωμού κοτόπουλου και ζάχαρης και το προσθέτουμε στο γουόκ. Αφήνουμε να βράσει για λίγα δευτερόλεπτα και μετά προσθέτουμε τις γαρίδες στο γουόκ. Ανακατεύουμε γρήγορα για να αναμιχθούν με τη σάλτσα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το σησαμέλαιο.
5. Σερβίρουμε πάνω σε καυτό ρύζι.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες