Καλοκαιρινή τούρτα φράουλας 11 ψήφοι

Από ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡ.
Καλοκαιρινή τούρτα φράουλας
 
 

Υλικά

2 πακέτα σαβαγιάρ (έχουν όλα σχεδόν τα super market)
2 φακελάκια ζελέ με άρωμα φράουλα
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
1 κουτί σαντιγί

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το 1 φακελάκι ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες. Αφού το βράσουμε, όπως είναι ζεστό, ρίχνουμε μέσα μισό σφηνάκι λικέρ και ανακατεύουμε ελαφριά.
Βαφτίζουμε (βουτάμε και τα βγάζουμε αμέσως) τα σαβαγιάρ από το πρώτο πακέτο στο μίγμα και τα τοποθετούμε στην τουρτιέρα έτσι ώστε να σχηματίσουν μία στρώση.
Το ζελέ που θα περισσέψει το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.
Αφού πήξει το βγάζουμε και με ένα πιρούνι (ή μαχαίρι) το θρυμματίζουμε και το ανακατεύουμε με τη μισή από τη σαντιγί. Αυτό το μίγμα σαντιγί-ζελέ το αλείφουμε πάνω στη στρώση από σαβαγιάρ.
Φτιάχνουμε το δεύτερο φακελάκι ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες. Αφού το βράσουμε, όπως είναι ζεστό, ρίχνουμε μέσα μισό σφηνάκι λικέρ και ανακατεύουμε ελαφριά. Βαφτίζουμε (βουτάμε και τα βγάζουμε αμέσως) τα σαβαγιάρ από το δεύτερο πακέτο στο μίγμα και τα τοποθετούμε στην τουρτιέρα πάνω από τη σαντιγί με το ζελέ έτσι ώστε να σχηματίσουν μία στρώση.
Όσο ζελέ περισσέψει το βάζουμε στο ψυγείο αλλά δεν το αφήνουμε να πήξει γιατί το θέλουμε να είναι λίγο ρευστό (ούτε πηχτό - ούτε νερό). Αλείφουμε τη μισή σαντιγί που περίσσεψε πάνω από τα σαβαγιάρ και από πάνω το ζελέ.
Το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει οριστικά το ζελέ.
Είναι πεντανόστιμη, εύκολη και δροσερή.

Σημείωση: Αν δεν τη φάτε την ίδια μέρα, διατηρήστε τη στο ψυγείο σκεπασμένη για να μην απορροφήσει τις οσμές από τα υπόλοιπα τρόφιμα που βρίσκονται μέσα σε αυτό.
4 αστέρια από 11 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες