Κοτόπουλο με σφολιάτα 8 ψήφοι

Από ΓΙΟΥΛΗ Τ.
Κοτόπουλο με σφολιάτα
 
 

Υλικά (25-35 κομμάτια)

2 φύλλα σφολιάτας
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι θυμάρι
2 κουταλιές κονιάκ
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 ασπράδι αυγού
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε το κοτόπουλο και το στραγγίζετε το ψιλοκόβετε και το σοτάρετε με λίγο λάδι. Προσθέτετε το μπέικον, το σκόρδο και ανακατεύετε για 5 λεπτα. Ρίχνετε το θυμάρι λίγο αλάτι και αφήνετε να πάρει μια βράση. Το βγάζετε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τις πιπεριές που τις έχετε στραγγίξει το τυρί την φρυγανιά και πιπέρι. Αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα ταψί και στρώνετε το ένα φύλλο καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Απλώνετε το μίγμα βάζετε το άλλο φύλλο ενώνετε τις άκρες και αλείφετε με το ασπράδι που έχετε χτυπήσει ελαφρά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20λεπτα και μετά χαμηλώνετε στους 160 και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμα. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και κόβετε.
3 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες