Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με σπανάκι, λιαστές ντομάτες και γιαούρτι 9 ψήφοι

Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με σπανάκι, λιαστές ντομάτες και γιαούρτι
 
 

Υλικά

Φιλέτο κοτόπουλο
(ζητήστε από το χασάπη σας να το ανοίξει σε φύλλο)
1 φλιτζάνι του τσαγιού λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
χυμός ενός λεμονιού
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
ελαιόλαδο - λίγο φρέσκο βούτυρο
1 ποτηράκι λευκό κρασί

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε το σπανάκι σε λίγο βούτυρο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε και τις ντομάτες και γυρίζουμε για μερικά λεπτά. Αλατίζουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό.
2. Γεμίζουμε τα φιλέτα με το μείγμα, τυλίγουμε σε σφιχτά ρολά και τα δένουμε με σχοινάκι.
3. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε προσεχτικά τα ρολάκια σε ελαιόλαδο, να ροδοκοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές και τα σβήνουμε με το κρασί. Κατεβάζουμε τη φωτιά και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Βγάζουμε προσεχτικά τα ρολάκια από την κατσαρόλα και δένουμε τη σάλτσα με το γιαούρτι. Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι.
2 αστέρια από 9 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες