Κοτόπουλο γκαραμ μασάλα 3 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Κοτόπουλο γκαραμ μασάλα
 
 

Υλικά (4)

1 φλ. ή 200γρ. κρεμμύδια τεμαχισμένα
1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
45 γρ. ή 3 κουταλιές ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
1 κουταλάκι κόλιαντρο τριμμένο
1 κουταλάκι κουρκούμη
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και τεμαχισμένες
1 μέτριο κοτόπουλο ξεπετσιασμένο και κομμένο σε μερίδες
2 κουταλιές φύλλα κόλιαντρου τεμαχισμένα
1 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
2 φλ. νερό

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν λεπτή κρέμα.
2. Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο. Προσθέτουμε το μίγμα κρεμμυδιού. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε 1 κουταλιά (15 ml) νερό ή όσο χρειάζεται για να μην κολλήσει το μίγμα στην κατσαρόλα.
3. Προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου, τον τριμμένο κόλιαντρο, την κουρκούμη, τη σκόνη τσίλι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
4. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε μέχρι η ντομάτες να γίνουν πολτός. Και πάλι, προσθέτουμε λίγο νερό, αν το μίγμα κολλάει στην κατσαρόλα.
5. Προσθέτουμε προσεκτικά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Μαγειρεύουμε ακόμη ανακατεύοντας μέχρι το κοτόπουλο να γίνει χρυσό-καφέ και να απορροφήσει τις γεύσεις των μπαχαρικών
6. Προσθέτουμε το νερό για να φτιάξουμε τη σάλτσα.
7. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τουλάχιστον για 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, αλλά χωρίς να αποχωρίζεται από το κόκκαλο.
8. Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κόλιαντρο και το γκαράμ μασάλα. Ξανασκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες