Κουλούρια κανέλλας 16 ψήφοι

Κουλούρια κανέλλας
 
 

Υλικά


6 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια αμμωνία
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά κανέλλα
5 γαρύφαλλα τριμμένα
1 αυγό

Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
-Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας
-Κοσκινίζετε το αλεύρι
-Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα
-Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι
-Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά
-Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
-Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία
-Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη
-Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε
-Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
-Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι
-Ψήνετε 20-30 λεπτά
3 αστέρια από 16 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες