Κουραμπιέδες με καρύδι 11 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Κουραμπιέδες με καρύδι
Τραγανοί, ευωδιαστοί και εύκολοι κουραμπιέδες, που η ζύμη τους ανοίγεται φύλλο και κόβεται με κουπάτ σε ότι σχήμα θέλουμε.
 
 

Υλικά

640 γρ. αλεύρι μαλακό
220 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
4 κουτ. σούπας άχνη
1 κλωναράκι βανίλια
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι του καφέ Κονιάκ
100 γρ. καρύδια (χονδροσπασμένα)
20 γρ. μπέικιν
ανθόνερο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει και ρίχνουμε τον κρόκο. Μόλις απορροφηθεί, ρίχνουμε λίγο λίγο το κονιάκ. Μόλις απορροφηθεί κι αυτό καλά ρίχνουμε το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και ζυμώνουμε. Μόλις δημιουργηθεί ένα εύπλαστο ζυμάρι, ρίχνουμε και τα καρύδια. Ζυμώνουμε λίγο ακόμα. Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχήματα. Τους βάζουμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και τους ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τους βγάλουμε καυτούς από το φούρνο, ραντίζουμε με ανθόνερο. Μόλις κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη μπόλικη. Σχεδόν να σκεπαστούν.
3 αστέρια από 11 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες