Κοχύλια ζυμαρικού με σάλτσα αντσούγας 2 ψήφοι

Κοχύλια ζυμαρικού με σάλτσα αντσούγας
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ μικρά κοχύλια ζυμαρικού
60 γρ τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια κομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
125 ml ξηρό λευκό κρασί
8 αντσούγες από κονσέρβα
1 κουταλιά φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου κομμένα ή 1 κουταλάκι ξηρό δεντρολίβανο
250 ml ζωμός βοδινού ή κοτόπουλου
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά κομμένη σε δακτυλίδια.

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην άκρη διατηρώντας το ζεστό.
2. Για τη σάλτσα, ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί και τις αντσούγες και αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι το κρασί να μειωθεί στο μισό.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το δεντρολίβανο και αφήνουμε να ξαναπάρει βράση. Μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να γίνει ελαφρά παχύρρευστη. Προσθέτουμε την πιπεριά και το ζυμαρικό στη σάλτσα, ανακατεύουμε για να αναμιχθούν, ρίχνουμε τυρί παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες