Λεμονόπιτα 3 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Λεμονόπιτα
Μια εύκολη αλλά πολύ νόστιμη συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
 
 

Υλικά

175 γρ αλεύρι
265 γρ, βούτυρο
ξύσμα και χυμός από 5 λεμόνια
10 αυγά
175 γραμμ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε μαζί στο μίξερ το αλεύρι, 90 γρ. από το βούτυρο και μια κουταλιά ζάχαρη άχνη να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη. Εφαρμόζουμε την ζύμη στη βάση μιας ταρτιέρας και την ψήνουμε 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Στο μεταξύ λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το χτυπάμε με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, τα αυγά και την άχνη. Όταν ετοιμαστεί η κρέμα την περιχύνουμε πάνω από την ψημένη βάση όσο είναι ακόμα ζεστή και ψήνουμε το γλυκό στους 130 βαθμούς για λίγη ώρα να δέσει. Αφήνουμε την λεμονόπιτα στο ψυγείο για 24 ώρες. Πριν τη σερβίρετε την γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες