Μακαρονάκι με σουπιές και σπανάκι 1 ψήφοι

Μακαρονάκι με σουπιές και σπανάκι
 
 

Υλικά


500 γρ. Σουπιές
1/2 φλυτζ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γρ.τοματάκια αποφλοιωμένα σε κονσέρβα
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/2 φλυτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
500 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
500 γρ.μακαρονάκι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια του 1,5 εκ περίπου.
2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτουμε τις σουπιές, βράζουμε για λίγο ακόμη και μετά προσθέτουμε τα τοματάκια και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 1 περίπου ώρα ή ώσπου οι σουπιές να μαλακώσουν.
3. Ενώ οι σουπιές βράζουν, ετοιμάζουμε το σπανάκι, το οποίο, αν είναι φρέσκο, το πλένουμε, το ζεματίζουμε και το κόβουμε. Το προσθέτουμε στις σουπιές, λίγο πριν ετοιμαστούν, μαζί με τον μαϊντανό.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το μακαρονάκι. Ενώ είναι ακόμη ζεστό, το αναμιγνύουμε με τις σουπιές και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες