Πατάτες ογκρατέν με τυρί κρεμά 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Πατάτες ογκρατέν με τυρί κρεμά
 
 

Υλικά

1 κιλό πατάτες
2 κ. σ. βούτυρο
150 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. αλεύρι
1 κύβο λαχανικών
150 γρ. PHILADELPHIA με σκόρδο και χορταρικά
2 ματσάκια μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες.
Λιώνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε τα κομμάτια του ζαμπόν με το κρεμμύδι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το αλεύρι και ρίχνετε το ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνοντας τη φωτιά, συνεχίζετε να ανακατεύετε, προσθέτοντας σιγά-σιγά το PHILADELPHIA. Βγάζετε το μείγμα από τη φωτιά και το αλατοπιπερώνετε. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ με την υπόλοιπη ποσότητα βουτύρου και απλώνετε τις πατάτες, το μείγμα με το PHILADELPHIA και τα μυρωδικά.
Ψήνετε στους 150°C βαθμούς για 15 λεπτά.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες