Πατάτες ογκρατέν 86 ψήφοι

Πατάτες ογκρατέν
 
 

Υλικά

5 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κύβους
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
3 φέτες ζαμπόν σε κομμάτια
1 φλιτζ. κασέρι (οποιαδήποτε μάρκας) τριμμένο
1 κουταλιά βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κύβους της πατάτας και αλατοπιπερώνουμε. Παίρνουμε ένα πήλινο ρίχνουμε το βούτυρο και από πάνω τις μισές πατάτες. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα κομμάτια του ζαμπόν και από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες. Έπειτα ρίχνουμε και το κασέρι να καλύψει όλα τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς γύρω στα 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει λίγο το κασέρι.
3 αστέρια από 86 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες