Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Πένες με κουνουπίδι, πράσινες ελιές και αντσούγες (Σικελία) 1 ψήφοι

Πένες με κουνουπίδι, πράσινες ελιές και αντσούγες (Σικελία)
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Το πιάτο αυτό γίνεται και με κουνουπίδι και με μπρόκολο.

Υλικά (4-6 μερίδες)

750 γρ. κουνουπίδι ή μπρόκολο σπασμένο σε ανθάκια
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
60 γρ. φιλέτα αντσούγας από βαζάκι σε λάδι, στραγγισμένα και κομμένα
3/4 φλιτζ. πράσινες ελιές ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
1/2 μικρά κόκκινα καυτερά τσίλι ή 1/2 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση
500 γρ. πένες ριγωτές ή άλλο ζυμαρικό κατάλληλο για να πιάσει τη σάλτσα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το κουνουπίδι σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το κρατάμε ζεστό, διατηρώντας το νερό του.
2. Βράζουμε το ζυμαρικό προσθέτοντας στο νερό του και το νερό από το κουνουπίδι.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ροδίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τις αντσούγες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα τσίλι και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό.
4. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό, μόλις γίνει, και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.Το περιχύνουμε με το καυτό λάδι, το κουνουπίδι και τις ελιές. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια