Σουβλάκια με θαλασσινά 2 ψήφοι

Σουβλάκια με θαλασσινά
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


1 κιλό μέτριες γαρίδες
250 γραμ. μύδια ή άλλα Θαλασσινά της επιλογής σας
4 λεμόνια
ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΑΝΗΘΟ
2 κρόκοι αβγών
1 κουταλάκι τσαγιού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
125 γραμ. βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο τις ουρές. Περνάτε τις γαρίδες, τα μύδια και φέτες λεμονιού σε μεταλλικές σουβλίτσες. Ψήνετε ώσπου οι γαρίδες να γίνουν τρυφερές. Σερβίρετε με βούτυρο λεμονιού. Βούτυρο λεμονιού με άνηθο: Βάζετε τους κρόκους των αβγών, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού σε μπεν μαρί και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό. Ρίχνετε μέσα το βούτυρο, αφού το αφήσετε να μαλακώσει και το κάψετε σε μικρά κομμάτια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε ώσπου να πήξει η σάλτσα. Βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνετε το βούτυρο να κρυώσει σε Θερμοκρασία δωματίου.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες