Σπαγγέτι με κουνουπίδι, πράσινη πιπεριά και ελιές 14 ψήφοι

Σπαγγέτι με κουνουπίδι, πράσινη πιπεριά και ελιές
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

350 γρ. σπαγέτο
1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι χωρίς τον πυρήνα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε μικρές λωρίδες
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. ελιές πράσινες από άλμη, χωρίς κουκούτσια και κομμένες στα τέσσερα
1 μεγάλη ώριμη τομάτα κομμένη σε κομμάτια των 2,5 εκ.
2 κουταλιές βασιλικός φρέσκος κομμένος

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό κρατώντας 1/2 φλιτζ. από το νερό για τη σάλτσα. Στο μεταξύ κόβουμε το κουνουπίδι σε ανθάκια μεγέθους μπουκιάς (2,5-5 εκ.)
2. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μέτρια, ψηλή κατσαρόλα. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγο, μέχρι να μαραθεί, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το κουνουπίδι μαζί με το νερό που φυλάξαμε από το βράσιμο του ζυμαρικού. Σκεπάζουμε και ατμίζουμε το κουνουπίδι μέχρι να γίνει τρυφερό, για περίπου 8 λεπτά..
4. Προσθέτουμε τις τομάτες και τις ελιές και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 5 λεπτά, με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη, μέχρι να μαλακώσουν οι τομάτες. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Προσθέτουμε το βασιλικό ακριβώς πριν ανακατέψουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.
3 αστέρια από 14 επισκέπτες