Σπαγγέτι με σαρδέλες και κάππαρη 4 ψήφοι

Σπαγγέτι με σαρδέλες και κάππαρη
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


500 γρ. μακαρόνια Νο 5 ή σπαγγέτι Νο7
6 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
600 γρ. σαρδέλες φρέσκιες καθαρισμένες από τα κεφάλια και το κεντρικό κόκαλο
2 κουταλιές κάππαρη στραγγισμένη
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
χυμός 1/2 λεμονιού ή 100 μλ κρασί λευκό
δυόσμος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια μέχρι ν' αρχίσουν να μαλακώνουν. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού ή το κρασί και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
2. Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις στραγγίζουμε από τα υγρά και αφαιρούμε τους σπόρους τους. Τις ρίχνουμε ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε σε μπολ, αφού τις, και τους προσθέτουμε το σκόρδο, την κάππαρη και το δυόσμο ή το μαϊντανό. Τις αφήνουμε στο ψυγείο.
3. Ψήνουμε τις σαρδέλες στη σχάρα για 3-4 λεπτά, τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
5. Το ανακατεύουμε με το μείγμα κρεμμυδιών, τις σαρδέλες και τη σάλτσα ντομάτας. Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες