Σπαγγετίνι με σάλτσα μπύρας και αντσούγας 2 ψήφοι

Σπαγγετίνι με σάλτσα μπύρας και αντσούγας
Προέρχεται από την περιοχή της Ούμπριας, αλλά ίσως και από άλλες περιοχές της Βόρειας Ιταλίας.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. σπαγετίνι ή σπαγγέτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ελαφρά κοπανισμένη
1 κίτρινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
6 ελιές της αρεσκείας μας ξεσποριασμένες και κομμένες στη μέση
λίγη ξηρή μαντζουράνα
4 φιλέτα αντσούγας λιωμένα
500 γρ. ντομάτες ξεσποριασμένες και στραγγισμένες
1 φλιτζ. μπίρα
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σοτάρουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το μαϊντανό, τις ελιές, τη μαντζουράνα και τις αντσούγες με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, προσθέτουμε τη μπίρα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
3. Χύνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί στην άκρη.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες