Ταμπουλέ (tabbouli) με πλιγούρι 2 ψήφοι

Από ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
Ταμπουλέ (tabbouli) με πλιγούρι
 
 

Υλικά

½ φλ. ψιλό πλιγούρι (σπασμένο σιτάρι)
1/3 φλ. κρύο νερό
3 φλ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
? φλ. φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
? φλ. μέντα (ψιλοκομμένη)
1/4 φλ. ελαιόλαδο
? φλ. χυμός λεμονιού ή κατά τη γεύση
½ κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση
½ κουταλάκι σουμάκι (προαιρετικό)
2 μέτριες σφιχτές ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
τραγανά φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

1. Μουλιάζουμε το πλιγούρι για 20 λεπτά στο κρύο νερό και το χυμό λεμονιού.
2. Πλένουμε καλά τον μαϊντανό, τινάζουμε να φύγει το επί πλέον νερό, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια και τον κόβουμε. (Η χρήση ενός πολυκόφτη μπορεί να είναι ικανοποιητική για έναν "αμάθητο" ουρανίσκο, όμως δεν γίνεται έτσι ένα καλό ταμπουλέ!)
3. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα συστατικά εκτός από το λάδι. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα. Το λάδι προστίθεται και αναμιγνύεται λίγο πριν το σερβίρισμα για να μην μαραθούν τα φύλλα του μαϊντανού.
4. Σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα όπου έχουμε απλώσει τραγανά μαρουλόφυλλα. Γεμίζουμε τα μαρουλόφυλλα με ταμπουλέ και απολαμβάνουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες