Ταλιατέλες με σπανάκι στο φούρνο 4 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Ταλιατέλες με σπανάκι στο φούρνο
Αντί για μοσχοκάρυδο ταιριάζει επίσης πολύ καλά και Garam Masala.
 
 

Υλικά (4)

400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
30 γρ. βούτυρο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
350 γρ. ταλιατέλες
παρμεζάνα τριμμένη
γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και λίγο χυμό λεμονιού. Τηγανίζουμε μέχρι να φύγει το νερό. Προσθέτουμε 100 γρ. κρέμα και το σπανάκι, ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε μίγμα από τριμμένη παρμεζάνα (2/3) και γραβιέρα (1/3) και 100 γρ. κρέμα ακόμη. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις διατηρούμε ζεστές. Βάζουμε το μίγμα για 10 λεπτά στο φούρνο και σερβίρουμε πάνω στις ταλιατέλες.
0 αστέρια από 4 επισκέπτες