Ζυμαρικά με καυτερή σος Χιλής 1 ψήφοι

Ζυμαρικά με καυτερή σος Χιλής
Το πιάτο αυτό μοιάζει με κάποιες γλυκόξινες συνταγές την Ανατολής. Το κάψιμο από τα τσίλι αντισταθμίζεται
από τη γλύκα και την οξύτητα του πορτοκαλιού.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ πένες ή βίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε δακτυλίδια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1,5 κουταλάκι πιπέρι
250 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ χυμός πορτοκαλιού
3 κουταλιές καυτερή σος Χιλής (*) ή κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε αλατοπίπερο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να εξατμιστεί το νερό τους. Προσθέτουμε τη σος Χιλής και το ζωμό πορτοκαλιού και βράζουμε για λίγα λεπτά.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Χύνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, αναμιγνύουμε και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες