Κορμός φράουλας ανοιξιάτικος 4 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Κορμός φράουλας ανοιξιάτικος
Η φράουλα είναι στην εποχή της αυτόν τον καιρό. Έτσι μπορούμε να φτιάξουμε απίθανα γλυκά ελαφριά και νόστιμα. Ο κορμός είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά των περισσοτέρων από μας και ειδικά των παιδιών.
 
 

Υλικά (10 φέτες)

Για το παντεσπάνι
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
Για το σιρόπιασμα του παντεσπανιού
1/2 φλ. νερό
1/3 φλ. ζάχαρη
λίγο ποτό της αρεσκείας σας
Για τη γέμιση
400 γρ. φράουλα μαρμελάδα
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Παντεσπάνι
Σπάζετε προσεκτικά τα αυγά και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Κατόπιν σε ένα γυάλινο μπολ χτυπάτε τ' ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε ανακατεύοντας προσεκτικά με το κουτάλι για να μην κόψει το μίγμα των κρόκων. Προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύοντας σιγά-σιγά. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί που έχετε στρώσει βουτυρωμένο λαδόχαρτο απλώνετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-7 λεπτά.
Βγάζετε το παντεσπάνι και το τυλίγετε σε ρολό με τη βοήθεια μιας πετσέτας.
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι ελαφρά και προσθέτετε το ποτό. Απλώνετε το παντεσπάνι σε ένα καθαρό μάρμαρο και το σιροπιάζετε.
Απλώνετε τη μαρμελάδα με σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του παντεσπανιού. Το τυλίγετε σε ρολό και το τοποθετείτε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Φυλάσσεται εκτός ψυγείου τυλιγμένο σε σελοφάν.
Σημείωση: Για να γίνει ακόμη πιο εύγευστο το γλυκό σας αντικαταστήστε τη μισή ποσότητα αλευριού με ισάριθμη ποσότητα αμυγδαλόψιχας την οποία θα αλέσετε σε σκόνη.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες